Zoeken

Minder Marokkanen op Hadj in 2013

19 juni 2013 - 13:00 - Marokko

©

Saoedi-Arabië heeft dit jaar besloten het aantal Hadj-gangers met 20% te verlagen. Marokko, dat jaarlijks 32.000 pelgrims naar Mekka stuurt, wordt gedwongen om duizenden kandidaten te weigeren.

Volgens de Saoedische minister van Hadj Bandat Hajjar, gaat het om een tijdelijke maatregel. De reden is de verbouwing van de moskee van Mekka, dat na de werken 2,2 miljoen moslims zal kunnen ontvangen, tegen 1,5 miljoen nu.

Voor de Umrah zal het aantal pelgrims dalen van 45.000 naar slechts 15.000 (-70%). De maatregel zorgt voor veel onrust bij de touroperators.

Omar Sabri, voorzitter van de Marokkaanse Federatie van Reisbureaus, verklaarde aan Le soir échos, dat touroperators sterk zullen lijden onder de Saoedische beslissingen. Kamers en vluchten naar Mekka werden namelijk al ruim twee maanden geleden geboekt.

Saoedi-Arabië wordt ervan verdacht het aantal pelgrims te beperken uit angst voor een verspreiding van het coronavirus. Het virus genaamd MERS-CoV heeft reeds 32 mensen het leven gekost in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team