Zoeken

Marokko: projectontwikkelaar licht klanten op en verdwijnt

20 juni 2024 - 10:50 - Marokko

©

Een vastgoedontwikkelaar heeft in El Jadida voor veel opschudding gezorgd door een omvangrijke vastgoedfraude. Hij verkocht grondpercelen aan kopers, waaronder hoge justitiefunctionarissen, universiteitsprofessoren, handelaren en investeerders, zonder dat hij de rechtmatige eigenaar van de grond was. De verdachte is op de vlucht en wordt actief gezocht door de autoriteiten.

Volgens Assabah vonden de verkopen plaats in een chique wijk in het centrum van de stad. De kopers ontdekten later dat de percelen reeds door een bank waren overgedragen aan een andere vastgoedontwikkelaar na een conservatoir beslag. Dit onthulde de fraude en leidde tot een reeks klachten tegen de ontwikkelaar.

Lees ook: Tetouan opgeschrikt door enorme vastgoedfraude

De slachtoffers, die bedragen van 250.000 tot 500.000 dirham hadden betaald voor een stuk grond, staan nu voor grote financiële verliezen. Ze hebben hun zaak voorgelegd aan de officier van justitie en een arrestatiebevel is uitgevaardigd tegen de ontwikkelaar, die het land niet mag verlaten.

Lees ook: Vastgoedmagnaat in Casablanca verraden door ongedekte cheques

Het totaalbedrag dat de vastgoedontwikkelaar zou hebben gestolen, bedraagt meer dan 10 miljoen dirham. Daarnaast zijn er verschillende andere klachten tegen hem ingediend wegens het uitschrijven van ongedekte cheques.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team