Zoeken

Marokkaanse voetbalbond geeft kaartjes Marokko-Ivoorkust gratis weg

12 oktober 2017 - 14:30 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond FRMF wil koste wat het kost Marokkaanse supporters aanmoedigen om naar de beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust in Abidjan te komen kijken.

Om dat te doen aarzelt voetbalbond baas Fouzi Lekjaa niet om met geld te strooien. Om zich van de aanwezigheid van Marokkaanse supporters te verzekeren heeft de bond besloten om in Abidjan gratis kaartjes uit te delen. Dat gebeurt in samenwerking met de ambassade van Marokko in Abidjan, belast met de aankoop van een grote hoeveelheid kaartjes.

De voetbalbond is ook in gesprek met de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc om zo goedkoop mogelijke vliegtickets voor de Marokkaanse supporters te onderhandelen. Fouzi Lekjaa hoopt op de aanwezigheid van minimaal 3000 Marokkaanse fans tijdens de kwalificatiewedstrijd.

Wil Marokko zich voor het wereldkampioenschap voetbal in 2018 in Rusland plaatsen dan is een gelijkspel of overwinning tegen Ivoorkust verplicht. Marokko versloeg afgelopen weekend Gabon met 3-0 in Casablanca en nam als gevolg de eerste plaats in in groep C met negen punten, gevolgd door Ivoorkust met acht punten. Gabon en Mali zijn uitgeschakeld.

Eerder werd al bekend dat de voetbalbond aan alle spelers een premie van één miljoen dirham heeft beloofd in geval van kwalificatie. Hoeveel de bondscoach, die een maandsalaris van 600.000 dirham ontvangt, zal krijgen is niet bekend. Moest het elftal op 11 november tegen Ivoorkust verliezen dan zal het contract van Renard worden herzien.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team