Zoeken

Kwalificatiewedstrijd Marokko-Ivoorkust live op Al Aoula

10 oktober 2017 - 19:30 - Sport

©

Goed nieuw voor de Marokkaanse supporters. De kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland in 2018 zal live op de Marokkaanse televisiezender Al Aoula worden uitgezonden.

Al Aoula laat in een verklaring weten de rechten voor de uitzending van de wedstrijd te hebben verworven. De zender zond afgelopen zaterdag ook al het kwalificatieduel van de Atlas Leeuwen tegen Gabon uit.

Naast Al Aoula zal de beslissende wedstrijd ook op sportzender Arryadia worden uitgezonden en zal ook zichtbaar zijn via satelliet en internet voor Marokkanen in het buitenland die het duel willen volgen.

Marokko versloeg Gabon zaterdag met 3-0 dankzij een knappe prestatie van Khalid Boutaib die helemaal alleen de drie doelpunten van de wedstrijd in de 38e, 56e en 72e minuut scoorde. Dat gebeurde in een volle stadion met ruim 65.000 supporters in Casablanca.

De Atlas Leeuwen staan dankzij deze overwinning op de eerste plaats in groep C met negen punten. Ivoorkust, dat vrijdag gelijk speelde tegen Mali, heeft acht punten en is tweede in de groep. Een gelijkspel is dus genoeg voor Marokko om zich voor het WK-2018 te plaatsen.

De Marokkaanse voetbalbond FRMF heeft besloten om de spelers extra aan te moedigen door de beloofde premie van 500.000 dirham per speler te verdubbelen. Kwalificeren de Atlas Leeuwen zich voor het wereldkampioenschap dan zullen alle spelers één miljoen dirham ontvangen. Dat besloot voetbalbondbaas Fouzi Lekjaa zaterdagavond na de overwinning tegen Gabon waarvoor de spelers een kleine 40.000 dirham hebben ontvangen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team