Zoeken

Migratiecrisis Sebta: meerderjarige Marokkanen allemaal vertrokken

3 februari 2022 - 16:20 - Wereld

©

Bijna alle meerderjarige Marokkanen die tijdens de migratiecrisis in mei vorig jaar Sebta waren binnengekomen, zijn naar Marokko teruggekeerd.

Juan Jesús Vivas, de voorzitter van de Spaanse enclave in het noorden van Marokko, verklaarde dat tijdens een officieel bezoek van de Spaanse minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie, José Luis Escrivá.

Lees ook: Sebta vreest "invasie" van Marokkanen later dit jaar

Volgens lokale media vertelde Vivas ook aan de bewindsman dat 30% van de niet vergezelde minderjarigen die tijdens de migratiecrisis aankwamen, de enclave hebben verlaten. Slechts 350 van de 1100 kinderen die Sebta waren binnengekomen, bevinden zich er nog steeds. De Spaanse wet maakt het namelijk onmogelijk om ze naar Marokko terug te sturen.

Lees ook: Foto van Marokkaanse tiener bij "beste foto’s" van het jaar

Vivas prees tevens "de absolute steun" van de Spaanse staat "in deze moeilijke tijden" en de "expliciete en ondubbelzinnige" steun van de Europese Unie. Hij uitte ook de wens dat de autonome stad zou worden opgenomen in de Schengenzone om inwoners uit Tetouan en Fnideq te verplichten een visum te hebben om Sebta binnen te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team