30 augustus 2014 - 13:00 - Marokkaanse boeken
Melk en Dadels, 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders is een uniek kookboek waarin de lievelings- gerechten van 20 Marokkaanse moeders en hun kinderen centraal staan.
De recepten in dit boek zijn in een mondelinge traditie van generatie op generatie, van moeder op dochter doorgegeven en steeds verder geperfectioneerd. Het boek is geboren
uit liefde voor de Marokkaanse keuken en de wens om dit culinair erfgoed niet verloren te laten gaan.
Melk en Dadels is geen alledaags kookboek. De moeders laten ons meegenieten van nostalgische verhalen over hun eigen moeder die brood bakte in een oven van klei of tuinbonencouscous maakte van eigen groenten op het land. Ook de kinderen delen hun lievelingsgerechten. Mama’s ovengerecht van kip met ingelegde citroenen is de favoriet van Mounir Toub. Boutaina Azzabi wilde niet naar het buitenland afreizen voordat zij Zaalouk, warme salade van gebakken aubergine, had leren maken van haar moeder. Sef’s favoriet is gehaktballetjes met tomatensaus, een gerecht dat onlosmakelijk verbonden is met herinneringen aan zijn vader.
Luxeleven Redouan wordt zijn ondergang in België
Marokko mikpunt van lastercampagne op TikTok?
Redouan Achergui krijgt 30 jaar cel voor moord op Yentl Heylen
Dieven in Marokko imiteren ’La Casa de papel’
Vrouw valt dood in casino Tanger, parket eist onderzoek
AI voorspelt: "Geen Gouden Bal voor Achraf Hakimi"
De Woedelijst
Azijn in de Bloemetjes gezet
Hoe Farah meedoet met de Ramadan zonder te vasten!
Casa Benali
Melk en Dadels, 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders
Vrouwen van de islam in de schaduw van het sacraal
De voeten van Abdullah
El Weswes