Zoeken

Melilla wil invoer schapen uit Marokko verbieden

12 februari 2019 - 13:00 - Marokko

©

De autoriteiten in Melilla willen ook dit jaar de invoer van vee vanuit Marokko verbieden vanwege de recente ontdekking van gevallen van mond-en-klauwzeer in het koninkrijk.

Vorig jaar had de enclave in het noorden van Marokko ook de invoer van schapen vanuit het koninkrijk voor Eid ul-Adha verboden.

Een plaatselijke verantwoordelijke verklaarde aan de media dat dit jaar werd overwogen om de invoer van 6000 dieren bestemd voor moslimgezinnen in de enclave te verbieden. Het verbod is een gevolg van de ontdekking begin januari van meerdere gevallen van mond-en-klauwzeer in het noorden van het land, met name in Tanger, Al Hoceima en Tetouan. Het is de eerste keer sinds 2015 dat gevallen van mond-en-klauwzeer worden geregistreerd in Marokko.

De Spaanse verantwoordelijke liet tevens weten dat de circulaire uit 2015, die de invoer van vee regelt, nog steeds van toepassing. Volgens de tekst mogen moslimgezinnen in de stad sinds vier jaar geen dieren meer invoeren vanuit Marokko.

De plaatselijke autoriteiten denken ook aan andere maatregelen om de verspreiding van mond-en-klauwzeer in de enclave te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team