Zoeken

Melilla herbeleeft rellen

30 mei 2011 - 12:47 - Wereld

©

Melilla herleeft de rellen die zich sinds de lokale verkiezingen van 22 mei in de enclave, blijven voordoen. De gebroken beloftes die gedaan werden aan jonge moslims door de regerende partij liggen aan de oorzaak van de conflicten.

Afgelopen zondag hadden jonge moslims uit de in meerderheid moslimwijken van Melilla, protestacties opgetrommeld tegen de discriminatie die zij ondervinden, dewelke reeds voor heel wat rellen gezorgd hadden in oktober vorig jaar.

De golf van protest, dat de algemene irritatie van deze bevolking weerspiegelt, wordt door de Spaanse media bestempeld als een loutere "tijdelijke frustratie na de verkiezingen".

De uitwisseling van beschuldigingen tussen de Partido Popular (PP), winnaar van de verkiezingen, en Coalicion por Melilla (CPM) van Mustapha Aberchane, blijft aanhouden.

De Coalicion por Melilla beschuldigt de PP ervan stemmen te hebben gekocht en de PP bekogelt de partij van Mustapha Aberchane door hem te beschuldigen achter de protestbeweging in de enclave te staan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team