Zoeken

Melilla: jonge Marokkaan slachtoffer extreem politiegeweld (foto)

19 december 2018 - 15:00 - Gemeenschap

©

Een man heeft maandag in Melilla een klacht ingediend tegen zes politieagenten die zijn 17-jarige neef zouden hebben mishandeld toen hij de McDonald’s verliet.

Het jonge slachtoffer zou in het Comarcal ziekenhuis zijn opgenomen met verwondingen over heel het lichaam. De oom van de jongen vertelde aan El Faro de Melilla dat hij tot middernacht was blijven vissen in de haven van Noray. Hij vroeg toen aan zijn neef en drie van zijn vrienden om naar huis terug te keren. Enkele minuten later kwam één van de vrienden met de fiets terug en vertelde hem dat meerdere mannen zijn neef aan het mishandelen waren.

De man sprong toen in zijn auto en vond vier mannen die zijn neef vasthielden terwijl twee of drie anderen hem klappen gaven. Hij probeerde de belagers te stoppen, zonder succes. Hij stapte daarop naar de Guardia Civil om hulp te vragen. Toen de agenten van de Guardia Civil ontdekten dat de daders politieagenten waren besloten ze de zaak aan de politie toe te vertrouwen en lieten het slachtoffer en zijn oom achter.

Volgens het blad vroeg de jongeman het uur aan de agenten. Een van de agenten die dronken waren antwoordde "keer terug naar Marokko klootzak". Meerdere getuigen bevestigen de uitspraken van de agent en stellen dat de jongen zich op geen enkel moment heeft kunnen verdedigen of om hulp vragen.

De agenten namen de jongen vervolgens mee en lieten hem achter voor de deur van het ziekenhuis.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team