Zoeken

Melilla op zoek naar Arabisch- en Amazigh sprekende educators voor straatkinderen

31 juli 2017 - 17:30 - Marokko

©

Om beter te communiceren met Marokkaanse minderjarigen die in de straten van Melilla leven zijn de plaatselijke autoriteiten op zoek naar educators die Arabisch en Tamazight spreken.

De overheidsverantwoordelijke voor Sociale welzijn in de enclave verklaarde donderdag aan Europa Press dat de educators verplicht beide talen moeten beheersen om met de - voornamelijk Marokkaanse - straatkinderen te kunnen communiceren.

Volgens Daniel Ventura is het doel dat deze kinderen de straat verlaten en ermee instemmen om in een instelling voor jongeren in de stad te gaan wonen. Dit zal hen de mogelijkheid geven om naar school te gaan, een beroep te leren en zich te laten verzorgen. Ventura betreurt het tevens dat vele jongeren uit het jeugdhuis ontsnappen in de hoop om op een boot illegaal de zee over te steken richting Almeria, Malaga of Motril.

Het aantal minderjarige Marokkanen die in de straten van Melilla leven is officieel niet bekend. Volgens de media en verenigingen voor de mensenrechten zijn het er ongeveer 500.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team