Zoeken

Melilla: scheermesprikkeldraad om doorgang Marokkaanse kinderen te blokkeren

20 februari 2018 - 10:40 - Gemeenschap

©

Iets meer dan 4 jaar na hun verwijdering als gevolg van de protesten van mensenrechtenorganisaties, gaat Melilla opnieuw scheermesprikkeldraad laten installeren, maar deze keer bij de haven. Het doel: voorkomen dat Marokkaanse minderjarigen illegaal naar Spanje vertrekken.

Volgens Diariodesevilla wordt de scheermesprikkeldraad op een afstand van 590 meter geïnstalleerd voor een totale investering van 468.000 euro. Het doel is volgens de lokale autoriteiten om "Marokkaanse jongeren en minderjarigen, die in Melilla aankomen, ervan te weerhouden illegaal naar Spanje te emigreren".

Mensenrechtenorganisatie noemen de maatregel "onmenselijk en contraproductief". Oppositieleider Mustafa Aberchan verklaarde aan de krant dat de lokale overheid verantwoordelijk zal worden gehouden voor de verwondingen die migranten in de haven oplopen. José Palazón, voorzitter van een lokale NGO, pleit voor de verwijdering van de prikkeldraad en de bescherming van deze kinderen.

De president van Melilla oordeelt dat een meerderheid van de minderjarige migranten die in Melilla aankomen, gewoon hun situatie voor hun meerderheid willen regulariseren alvorens te vertrekken. "Velen blijven na hun oversteek niet in Spanje. Ze vervolgen hun reis naar Parijs of zelfs naar Stockholm, waar tientallen jonge Marokkanen op het centraal station verblijven. In de Franse hoofdstad vestigden een honderdtal van hen zich in het district La Goutte d’Or, in het achttiende arrondissement."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team