Zoeken

Ruim 30% meer Spanjaarden in Marokko

3 september 2013 - 13:30 - Marokko

©

De emigratie van Spanjaarden naar Marokko is met 32% toegenomen tussen 2008 en 2012, volgens een rapport van het Amerikaanse agentschap Bloomberg.

Deze stijging wordt aan de economische crisis in Spanje toegekend. Ook Marokko heeft met een moeilijke economische situatie te kampen, als gevolg van de Europese crisis, maar toch blijft het land aantrekkelijk voor Spaanse migranten.

Uit recente statistieken blijkt dat meer dan 62% van de in Marokko werkzame Spanjaarden, door hun bedrijven werden gestuurd. De rest betreft mensen zonder werk die in Marokko op zoek gaan naar een beter leven.

Volgens Bloomberg verblijft de overgrote meerderheid van hen illegaal in Marokko. De Marokkaanse regering is hiervan op de hoogte, maar weigert in te grijpen zoals wordt gedaan bij sub-Sahara Afrikanen.

Ook meldt het rapport dat Spanjaarden zich vrij gemakkelijk aanpassen in Marokko, in tegenstelling tot Marokkanen die naar het herkomstland terugkeren. Dit komt mede doordat Spanjaarden alleen komen met als voornaamste zorg geld verdienen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team