Zoeken

Medische primeur in het Mohammed VI ziekenhuis in Bouskoura

1 oktober 2022 - 09:00 - Marokko

©

Het academisch ziekenhuis Mohammed VI in Bouskoura heeft een nieuwe chirurgische prestatie verricht. Een team chirurgen is er op 15 september in geslaagd de onderkaak van een patiënte te reconstrueren met een titanium prothese uit de 3D-printer.

Het academisch ziekenhuis van Bouskoura blijft trouw aan zijn missie om gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Hierdoor kan zij betere zorg verlenen aan haar patiënten. Tijdens een mondchirurgie onder leiding van professor Kounimba Coulibaly heeft het universitair centrum opnieuw een succes behaald. Het is gelukt de onderkaak van een patiënte te reconstrueren met behulp van de nieuwste medische technologie en een titanium prothese te vervaardigen met een 3D-printer.

Lees ook: Medische primeur in Rabat

Dankzij de gebruikte technologie kon de patiënte "niet alleen haar frontale morfologie maar ook haar motorische functies behouden. Tegelijkertijd werden de duur van de ingreep en het risico van ziekenhuisinfecties beperkt en werd een snel herstel van de patiënte bevorderd", aldus het ziekenhuis in een persbericht. Volgens professor Kounimba Coulibaly, mond- en kaakchirurg, "kon de behandelde patiënte weer zonder problemen normaal spreken en kauwen. Er was geen asymmetrie in het aangezicht. De follow-up was voortreffelijk en de patiënt heeft geen postoperatieve klachten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team