Zoeken

Marokko: medisch toerisme in de mode

11 augustus 2011 - 21:00 - Marokko

©

Casablanca, wereldhoofdstad van transseksuele operaties in de jaren 1960 en 1970, beschikt vandaag over een geduchte reputatie van medisch toeristische bestemming.

Toerisme professionals zijn niet de enigen die de bestemming Marokko promoten. Vandaag de dag bieden plastische chirurgie en tandheelkundeklinieken op internet all inclusive trips aan toeristen die esthetische behandelingen aan onklopbare prijzen zoeken.

Gaande van de mysterieuze gynaecoloog Georges Burou die transseksuele operaties biedt aan klanten die zich slecht in hun lichaam voelen en hen de organen die ze wensen belooft in een donkere kliniek op de Hassan II boulevard van Casablanca, tot de paleizen van cosmetische chirurgie die operaties bieden 50% goedkoper dan in Europa, is Marokko één van de meest populaire medisch toeristische bestemmingen in de wereld aan het worden.

Naast de medische diensten stellen Marokkaanse klinieken aan hun klanten voor hun verblijf in Marokko te organiseren en hen te verwelkomen bij hun aankomst in het land, aldus de websites van een aantal klinieken die dergelijke trips aanbieden. Sommigen betalen zelfs een week herstelvakantie aan hun klanten na de operatie.

Marcella, een Spaanse toerist, legt aan het Frans persagentschap AFP uit dat ze op die manier in Marokko is terechtgekomen. Daar zal ze een buikwandcorrectie ondergaan, een operatie dat drie keer goedkoper is in Marokko dan in haar geboorteland.

Ongeveer 80 chirurgen doen aan plastische chirurgie in Marokko, vooral in de regio Rabat - Casablanca. Aanbiedingen voor cosmetische chirurgie zijn in volle gang in het land. Professionals tonen hun vaardigheden op hun websites en zeggen meer bevoegd te zijn dan hun buitenlandse collega’s. De meesten hen studeerden namelijk in Frankrijk en de Verenigde Staten. De getuigenissen van tevreden buitenlandse patiënten worden ook naar voren gebracht door de artsen, die "magische" oplossingen beloven om de tekenen van de ouderdom te wissen.

Professor Salaheddine Slaoui, specialist in plastische en reconstructieve chirurgie gevestigd in Rabat en één van de pioniers van het beroep in Marokko, zei aan AFP dat ongeveer 1200 cosmetische ingrepen maandelijks in Marokko plaatsvinden en dat 15% van de patiënten uit het buitenland komen.

Zo ontwikkelde ook de tandchirurg Saad Zemmouri in samenwerking met de Portugese groep Malo Clinic, een medisch-chirurgische complex van 6800m² gewijd aan esthetiek en welzijn, voor een investering van 280 miljoen dirham te Casablanca.

De snel groeiende sector in Marokko definieert het land als een keuzebestemming, waar de cosmetische chirurgie meestal 30 tot 40% goedkoper is en waar de plaatsing van een tandheelkundig implantaat bijvoorbeeld 1000 euro kost tegen 2000 euro in Frankrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team