Zoeken

Mawazine 2012: eerbetoon aan Warda al-Jazairia

20 mei 2012 - 11:00 - Cultuur

©

Duizenden mensen woonden vrijdag de eerste show van Mawazine 2012 bij. Het Amerikaans pop duo LMFAO opende het festival op de OLM Souissi scene in Rabat. De 11e editie van Mawazine loopt door tot 26 mei, en eindigt op een optreden van Mariah Carey.

Voor de show werd er een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan de Algerijnse zangeres Warda al-Jazairia, die donderdag overleed in Caïro, Egypte.

Bij het Nahda-podium, waar de Marokkaanse zangeres Karima Skalli en de Libanese Marouane Khoury optraden, werd ook een eerbetoon gegeven aan de overleden Algerijnse zangeres.

Dezelfde dag was de Amerikaanse zangeres Gloria Gaynor aanwezig op het Mohammed V theater, waar ze enkele van haar grootste hits zong.

Zaterdag was het aan de beurt van de Amerikaanse zanger van Cubaanse afkomst Armando Christian Pérez aka Pitbull, om een concert te geven op OLM Souissi.

Khaled, de Jamaicaanse Jimmy Cliff, Scorpions en de Amerikaanse Lenny Kravitz, worden allen verwacht tijdens de 2012 editie van Mawazine Rhythms of the World.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team