Zoeken

Duizenden mensen in Marrakesh tegen terrorisme

8 mei 2011 - 20:51 - Marokko

©

Op initiatief van de Beweging 20 februari en leden van de civil society, hebben een 5000 mensen deelgenomen aan een protestmars op zondag 8 maart tegen de bomaanslag van Marrakesh, maar ook voor een "nieuwe grondwet" en "sociale rechtvaardigheid" te vragen.

De betogers zijn vertrokken van het Doukkala plein om elf uur ’s ochtends, hebben de Hassan II boulevard, het 16 November plein en de Mohammed VI boulevard doorkruist, alvorens het Djemaa el Fna plein te bereiken. Daar hebben de demonstranten een sit-in gehouden voor café Argana, doel van een terroristische bomaanslag op donderdag 28 april (17 doden).

Volgende slogans werden gescandeerd tijdens de mars: "We willen geen Shakira, wij willen comira (brood)", "Een populair grondwet" en "Een koning die regeert maar niet bestuurd". Een aantal hooggeplaatste mensen zijn ook gefloten door de demonstranten voor overschrijdingen die ze zouden hebben gepleegd in het verleden.

Verschillende vrouwenorganisaties hebben deelgenomen aan de mars om gelijkheid te vragen tussen man en vrouw, dit al zingend het Arabisch en het Frans.

Bladna.nl