Zoeken

Marrakesh, één van de mooiste stedelijke landschappen ter wereld

29 maart 2011 - 09:51 - Cultuur

©

De stad van Marrakesh, die zich uitstrekt over een vlakte versierd met prachtige minaretten kijkend de Atlasgebergte, heeft zonder twijfel één van de mooiste stedelijke landschappen in de wereld, zegt de Britse krant The Independent in zijn editie van vrijdag.

Het artikel nodigt uit tot een buitengewone reis naar hartje Marrakesh en haar omgeving, en inviteert de lezer om de stad, die de auteur vergelijkt met een schilderij waar de roze stad de blauwe lucht omarmt, te ontdekken.

Het Jamaa El Fna plaats wordt vergeleken door de auteur met een groot theater, waarin Amazigh-vertellers, folk zangers, kruidendokters, artisanale tandartsen, goochelaars en slang-tamers zich ontmoeten. De traditionele restaurants, die Marokkaanse recepten met bedwelmende geuren serveert, voegen toe aan de charme van het oude plein.

Veel luchtroutes tussen Londen en Marrakesh zullen volgende week worden gestart laat The Independent weten, die de minaret van de Koutoubia-moskee vergelijkt met de Eiffeltoren in Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team