Zoeken

Marrakech voert onvermoeibare strijd tegen bedelen en dakloosheid

15 april 2024 - 16:00 - Marokko

©

De stad Marrakech voert een onophoudelijke strijd tegen professionele bedelarij en dakloosheid, die al vruchten afwerpt. De Nationale veiligheidsdienst (DGSN) en de toeristische brigade zijn verantwoordelijk voor de operatie.

De DGSN maakt zich zorgen over de fenomenen die de openbare orde verstoren, met name professionele bedelarij en dakloosheid. In dit kader zijn er maatregelen genomen die zijn vastgelegd in een dagelijks plan om de toename ervan te beperken. Dit plan omvat de mobilisatie van alle politie-eenheden op de openbare weg, een verhoogde aandacht voor gevoelige en toeristische punten, en een focus op het behalen van kwalitatieve resultaten, met bijzondere aandacht voor het veiligheidsaspect. De veiligheidsdiensten, de toeristische brigade en andere gespecialiseerde teams worden allemaal ingezet.

Lees ook: Tanger overspoeld door bedelaars tijdens Ramadan

Deze aanpak blijkt effectief te zijn. In het eerste kwartaal van 2024 werden 1488 gevallen van bedelarij geregistreerd. Dankzij de inspanningen van de toeristische brigade werden 749 mensen die zich voordeden als gidsen, 222 mensen in het bezit van drugs, 12 mensen voor mishandeling en 41 mensen die nationaal of lokaal gezocht werden voor verschillende misdaden, gearresteerd. De brigade heeft, in coördinatie met de bevoegde diensten, 1345 daklozen en 764 mensen met psychische problemen kunnen helpen en doorverwijzen naar opvangcentra en gespecialiseerde ziekenhuizen.

Lees ook: Familie van professionele bedelaars met meerdere huizen betrapt in Marokko

De uitvoering van het plan wordt voortgezet. Preventieve initiatieven op het terrein zijn opgestart om bedelarij door minderjarigen, dakloosheid en de aanwezigheid van mensen met psychische problemen uit te roeien. De veiligheidsdiensten hebben, in coördinatie met het Openbaar Ministerie en de bevoegde autoriteiten, maatregelen genomen om onderdak te bieden in gespecialiseerde instellingen of om ze aan voogden over te dragen, afhankelijk van de situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team