Zoeken

Marrakech zet offensief in tegen criminaliteit

25 april 2024 - 18:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten zetten de strijd tegen criminaliteit in de stad Marrakech op scherp. De nationale veiligheidsdienst (DGSN) voert een grootschalig actieplan uit om de veiligheid van inwoners en toeristen te waarborgen.

Het plan richt zich op preventie, mobilisatie en sensibilisatie. Er worden controleposten opgericht in alle wijken van de stad en alle beschikbare middelen - personeel, technologie en logistiek - worden ingezet om de operatie te laten slagen.

Lees ook: Criminaliteit in Casablanca ontcijferd

Naast zichtbare politiebezetting, zet men ook in op samenwerking met de burgermaatschappij en lokale media. Er worden voorlichtingsacties georganiseerd om het publiek gerust te stellen en te benadrukken dat hun veiligheid gewaarborgd is.

De noodzaak tot dit offensief is duidelijk. Tussen 1 januari en medio april werden al 1521 personen vervolgd voor gewone diefstal, diefstal van motoren en fietsen, of gewelddadige diefstal. Onlangs werd ook een vermeende drugshandelaar gearresteerd, waarbij aanzienlijke hoeveelheden drugs in beslag werden genomen.

Lees ook: Criminaliteit in Marokko met 30% gedaald

De autoriteiten hopen met deze gecombineerde aanpak de criminaliteit in Marrakech effectief te bestrijden en het imago van de stad als veilige toeristische bestemming te herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team