Zoeken

Criminaliteit in Casablanca ontcijferd

8 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

De recentste update van de Numbeo-index voor het jaar 2024 heeft zijn evaluatie van criminaliteit wereldwijd gepubliceerd, waarbij Casablanca is ingedeeld in de categorie ’matig’.

Met een totaalscore van 54,42 staat Casablanca op de 10e plaats in Afrika en op de 93e plaats wereldwijd in de criminaliteitsindex Numbeo 2024.

Lees ook: Criminaliteit in Marokko met 30% gedaald

Wat betreft de subindex over "de toename van criminaliteitscijfers in de afgelopen drie jaar", behaalt de Marokkaanse metropool een score van 59,06 punten, geclassificeerd als ’matig’ volgens de door Hespress geraadpleegde gegevens. Met een score van 60,7 wordt de subindex betreffende "angst voor diefstal of poging tot diefstal" als ’hoog’ beschouwd. De site heeft ook gekeken naar "het probleem van mensen die drugs gebruiken of verhandelen". Het merkt een ’toenemend risico’ op in Casablanca, met een score van 61,6 volgens de respondenten. Zij wijzen ook op "een hoog risiconiveau voor corruptie" (76,1 punten) in dezelfde stad.

De index, die twee keer per jaar wordt bijgewerkt, biedt een momentopname van criminaliteit in steden. Het definieert de criminaliteitsindex als "een schatting van het algemene niveau van criminaliteit in een bepaalde stad of land", door het aantal misdaden te meten die werden begaan in een bepaald gebied of stad over een bepaalde periode per 100.000 mensen.

Lees ook: Cijfers tonen aanzienlijke daling criminaliteit in Marokko

Op een schaal van 0 tot 100 beschouwt Numbeo een criminaliteitsniveau lager dan 20 als "zeer laag". Criminaliteitsniveaus tussen 20 en 40 zijn laag, die tussen 40 en 60 matig. vanaf 60 wordt het criminaliteitsniveau beschouwd als hoog en boven 80 als zeer hoog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team