Zoeken

Marrakech geteisterd door muggeninvasie (video)

13 januari 2024 - 13:00 - Marokko

©

Marrakech kampt momenteel met een sterke toename van muggen, tot groot ongemak van zowel de lokale bevolking als de vele toeristen die de stad bezoeken.

Taxichauffeurs in de buurt van het prestigieuze hotel Mamounia hebben in een video op sociale media hun frustratie geuit over deze muggenplaag. Ze wijzen op de hinder die zij ervaren en op de gezondheidsrisico’s die deze insecten met zich mee kunnen brengen. De problematiek beperkt zich echter niet tot de lokale bevolking; ook toeristen, van vitaal belang voor de economie van Marrakech, ondervinden hinder van de muggenaanvallen. Deze ’alarmerende’ situatie heeft lokale activisten en toerismeprofessionals doen vragen waarom de gezondheidsautoriteiten van de stad niet effectiever optreden om de situatie onder controle te krijgen.

Lees ook: Ratten en muggen overspoelen Tanger

Marrakech is niet de enige Marokkaanse stad die met deze problematiek kampt. In Tanger, waar een toename van ratten en muggen in verschillende wijken is waargenomen, hebben de lokale autoriteiten besloten 2 miljoen dirham uit te trekken voor ongediertebestrijding.

Lees ook: Gezondheid: honderden muggenbestrijdingsacties uitgevoerd in Tetouan

De oorzaak van de muggenproliferatie in Tanger lijkt te liggen bij een besluit van afgelopen zomer om geen insecticiden meer te gebruiken. Dit heeft vooral een negatieve impact gehad in wijken dichtbij het strand, waterwegen en groenplaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team