Zoeken

Marrakech: internationaal arrestatiebevel tegen Libanese zakenman

27 maart 2022 - 10:20 - Marokko

©

Tegen een Libanese man die al 22 jaar in Marrakech woont, is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Hij wordt ervan beschuldigd zakenlieden en parlementsleden in Marokko te hebben afgeperst en vervolgens zonder zijn kinderen en vrouw te zijn gevlucht.

De Libanese man was goed bekend in de zakenwereld in Marrakech, waar hij 22 jaar heeft gewoond. Hij leidde een bedrijf dat luxe- en tweedehandsauto’s verkocht op de Abdelkarim El Khattabi Boulevard, aldus Al Akhbar. Hij deed zaken met andere zakenlieden, ondernemers en parlementariërs. Hij slaagde erin klanten aan te trekken door verkoopacties en klantenservice. Tijdens de gezondheidscrisis van Covid-19 verstrekte hij leningen aan zijn cliënten tegen uitzonderlijke rentetarieven en voorwaarden.

Lees ook: Door Interpol gezochte Libanees in Marokko gearresteerd

Terwijl de verdachte in de ogen van zijn cliënten een geloofwaardig zakenman was, heeft hij op grote schaal fraude gepleegd. Hij verkocht zijn bedrijfsaandelen aan een bekende zakenman in Rhamna, schreef ongedekte cheques uit aan andere zakenlieden en landbouwers in de streek en in andere steden en verdween uiteindelijk van het toneel.

Lees ook: Marokko: invloedrijke zakenman opgepakt voor drugshandel

De schuldeisers hebben zich tot de justitie gewend waarop een onderzoek werd ingesteld. Onderzoekers stellen dat de oplichter naar een Europees land is vertrokken en daarna naar Libanon is teruggekeerd. Er is een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team