Zoeken

Marrakech: dit ergert toeristen

12 januari 2020 - 16:20 - Marokko

©

Marrakech heeft een uitstekende toeristische infrastructuur en verwelkomt jaarlijks honderdduizenden toeristen. Maar de stad krijgt ook veel kritieke en moet dringend maatregelen treffen wil het haar populariteit behouden.

L’economiste bericht dat het imago van de stad flink lijdt onder het gedrag van de plaatselijke bevolking maar ook de slechte staat van sommige hotels en restaurants. Toeristen klagen ook over het verkeer, de oplichtingen en intimidatie waarvan ze het slachtoffer zijn enz.

Ahmed Nait, touroperator en voorzitter van de productcommissie in Marrakech, bevestigt de tekortkomingen van de stad en stelt dat dit ook zichtbaar is in de beoordelingen van toeristen, met name op TripAdvisor.

"Het is onaangenaam om in de medina te wandelen.", vertelt Nait volgens wie de stad een echte verandering nodig heeft "die moet beginnen met de houding van de inwoners en een reorganisatie van de diensten".

"Taxi’s onderhandelen en passen prijzen toe die tien keer hoger zijn dan de echte prijzen." klaagt een toerist. "Ik werd tijdens mijn heel verblijf lastig gevallen, ik zal niet terugkomen.", zegt een ander. "Onze mobiele telefoon werd gestolen door een jongen, een medeplichtige bracht het terug en vroeg ons geld.", leest men ook. Andere toeristen klagen over de veel te hoge prijzen in restaurants, het verkeer, de motorfietsen en scooters die de kleine straatjes in de medina onveilig maken, de taxi’s die al vanaf de luchthaven ruziën voor een klant en de vervuiling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team