Zoeken

Dit zijn de drie mooiste plekken in Marokko volgens Forbes

9 maart 2020 - 15:40 - Marokko

©

Naast Marrakech, die jaarlijks honderdduizenden toeristen aantrekt, zijn er in Marokko nog drie uitzonderlijke plekken die men moet bezoeken volgens het Amerikaans tijdschrift Forbes.

Tanger is de eerste plaats die een bezoek absoluut waard is, aldus Forbes. De stad in het noorden van Marokko heeft een gevarieerde toeristische infrastructuur en een strand van ruim 7 kilometer lang. De stad is de favoriete plek van tientallen schilders, kunstenaars of nog schrijvers zoals Paul Bowles, Tennessee Williams, Jack Kerouac en William S. Borroughs. Enkele van hen hebben er zelfs een eigen woning.

Chefchaouen, ook wel Chaouen genoemd, de blauwe parel van Marokko, ligt in het Rif-gebergte in het noorden van Marokko. De stad is al jaren een toeristische trekpleister en één van de meest instagramable steden ter wereld. Chefchaouen werd in 1492 gebouwd. De blauwe kleur van de huizen dankt de kleine stad aan de joden die door Spanje werden weggejaagd en hun toevlucht zochten in Marokko. Ze schilderden de huisjes blauw om de kleur van de lucht te weerspiegelen.

Fez is de derde plek die door Forbes wordt aangeraden. De eeuwenoude medina van de spirituele hoofdstad van Marokko is werelderfgoed van de Unesco. De stad werd in de VIIIe eeuw opgericht en heeft één van de oudste universiteiten ter wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team