Zoeken

Marouane Chamakh blikt terug op eerste oproep Marokko

2 april 2023 - 12:00 - Sport

©

Marouane Chamakh, voormalige Marokkaanse international, blikte in een programma op televisiezender Canal Plus Sport, terug op zijn tijd bij de Atlas Leeuwen.

Marokkaanse spelers die in het buitenland spelen hebben niet altijd het geluk om hun nationale team te kunnen vertegenwoordigen wanneer ze worden opgeroepen. De FIFA heeft clubs in Europa herhaaldelijk gewaarschuwd om spelers niet te beletten hun land van herkomst te vertegenwoordigen. Marouane Chamakh, de voormalige aanvaller van Bordeaux, herinnert zich dat hij hiervan de dupe was.

Lees ook: Dit denkt Marouane Chamakh van Marokkaanse WK-helden

"Ik werd opgeroepen voor de Marokkaanse beloften, maar destijds liet Elie Baup me niet gaan", vertelde Marouane Chamakh in het programma. Hij herinnert zich nog steeds de emotie die hij voelde toen hij hoorde dat zijn naam op de uitgebreide lijst van het Marokkaans elftal stond en dat hij de mogelijkheid had om voor zijn land te spelen, zoals hij altijd al had gedroomd.

Lees ook: Marouane Chamakh bij beste liga-spelers 21e eeuw

"Deze eerste oproep was alles voor mij, ik zal het me altijd herinneren omdat ik mijn droom heb waargemaakt. Ook al waren de omstandigheden een beetje moeilijk. Badou Zaki werd destijds bekritiseerd, ik kwam zomaar aan, ik was nauwelijks 19 jaar oud, ik kwam uit het niets. Ik nam de plaats in van iemand die er al lang was. Het was niet gemakkelijk, maar ik realiseerde iets concreets vanaf jonge leeftijd omdat mijn keuze al was gemaakt sinds praktisch 1998", aldus Chamakh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team