Zoeken

Marokko bespreekt wet op ongerechtvaardigde verrijking

1 mei 2023 - 22:00 - Economie

©

De parlementaire commissie voor de controle van de openbare financiën heeft de Marokkaanse regering een wetsvoorstel over ongerechtvaardigde verrijking voorgelegd.

Na een debat over het rapport van de Nationale Instantie voor Integriteit, Preventie en Bestrijding van Corruptie, hebben de leden van de parlementaire commissie voor de controle van de openbare financiën, verschillende aanbevelingen gedaan, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokkaanse minister van Justitie onder vuur door zoon (video)

Deze aanbevelingen hebben onder meer betrekking op de invoering van een nieuwe wet op ongerechtvaardigde verrijking; de herziening van het strafprocesrecht om de tenuitvoerlegging van nieuwe maatregelen ter bestrijding van ongerechtvaardigde verrijking te begeleiden; de herziening van het wettelijk kader met betrekking tot de verplichte vermogensverklaring en de lancering van een nieuwe dynamiek om de publieke sector te beschermen tegen mogelijke excessen.

Lees ook: Marokkaanse ex-minister in hechtenis

De commissieleden bevelen ook de oprichting aan van partnerschappen tussen de particuliere en de publieke sector, met als doel het zakenklimaat te verbeteren en de corruptie te bestrijden. Al deze aanbevelingen zullen aan de regering worden voorgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team