Zoeken

Marokko weert reizigers uit Denemarken

28 december 2020 - 19:00 - Marokko

©

Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat Marokko reizigers uit Denemarken de toegang tot zijn grondgebied heeft verboden. De beslissing is een voorzorgsmaatregel om de verspreiding van een meer besmettelijke variant van het coronavirus te voorkomen die ook op Deens grondgebied is opgedoken.

Volgens de Deense minister van Buitenlandse Zaken wordt de maatregel van de Marokkaanse autoriteiten tot nader order voortgezet. Naast Marokko hebben Turkije, Israël en Zweden hun luchtverbindingen met Denemarken opgeschort.

De nieuwe mutatie van het coronavirus werd voor het eerst ontdekt in het Verenigd Koninkrijk en zou veel sneller overdraagbaar zijn dan de variant die al rondging. Het is ook moeilijker detecteerbaar. Als gevolg daarvan hebben Marokko, India, enkele Europese landen en de Golfstaten besloten om hun vluchten met het land op te schorten.

Het koninkrijk heeft deze beslissing genomen op 20 december. Daarop aansluitend heeft Royal Air Maroc alle vluchten van en naar Groot-Brittannië tot nader order opgeschort. In principe worden ze vanaf 11 februari 2021 hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team