Zoeken

Marokko komt met speciale eenheid om gemuteerde coronavirus te onderzoeken

24 december 2020 - 18:20 - Marokko

©

Ook Marokko heeft maatregelen genomen na de ontdekking van een nieuwe variant van het coronavirus in Groot-Brittannië. Naast een opschorting van alle vluchten heeft het koninkrijk een monitoringeenheid opgericht om de ontwikkeling van de nieuwe virusvariant op de voet te volgen.

De eenheid is opgericht door de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Volksgezondheid en moet de eigenschappen van het gemuteerde virus en de gevolgen voor de volksgezondheid gaan onderzoeken. Het besluit om deze eenheid op te richten is onderdeel van een pakket aan nieuwe maatregelen die de gezondheid van het Marokkaanse volk moet beschermen, meldt de krant Al Massae.

De ontdekking van de nieuwe variant van het coronavirus heeft al meerdere landen doen besluiten om hun grenzen onmiddellijk te sluiten voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor hebben luchtvaartmaatschappijen geen andere keuze dan hun vluchten op te schorten.

Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft al laten weten dat de passagiers van de opgeschorte vluchten, kosteloos de datum en de bestemming van hun ticket kunnen wijzigen. Het is ook mogelijk om een vergoeding te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team