Zoeken

Marokko waarschuwt Macky Sall

29 mei 2024 - 10:00 - Marokko

©

Marokko en Frankrijk hebben de voormalige president van Senegal, Macky Sall, gewaarschuwd om zich niet te bemoeien met de politieke aangelegenheden van zijn land.

Deze waarschuwing volgt op Macky Sall’s recente oproepen aan leden van zijn partij, ’Alliance pour la République’, en de coalitie ’Unis pour l’espoir’ om zich te mobiliseren.

Lees ook: President Macky Sall droomt van pensioen in Marokko

Marokkaanse en Franse functionarissen willen de relatie met de nieuwe Senegalese autoriteiten niet in gevaar brengen. Daarom hebben ze expliciet aan Macky Sall gevraagd om geen invloed uit te oefenen op de binnenlandse politiek van Senegal, meldt Sene News.

Lees ook: Macky Sall start nieuw leven in Marrakech

Sinds hij op 2 april de macht overdroeg aan zijn opvolger, Bassirou Diomaye Faye, woont Macky Sall met zijn familie in Marokko. Vanuit Marrakech richt hij zich op zijn nieuwe taken, waaronder zijn rol als speciaal gezant voor het Pact van Parijs voor de volkeren en de planeet (4P). "In deze functie heeft hij een verplichting tot terughoudendheid. Bovendien verplicht zijn verblijf in Marokko hem om zich niet publiekelijk uit te laten over Senegalese politieke kwesties. Zijn inmenging in de nationale politiek kan deze twee landen in een ongemakkelijke positie brengen ten opzichte van Senegal," benadrukte een bron aan het blad Wal Fadjri.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team