Zoeken

Marokko: vrouw zorgt voor arrestatie corrupte gendarmes

6 april 2019 - 14:50 - Marokko

©

Een vrouw heeft in Khouribga twee corrupte gendarmes in de val gelokt. De twee vroegen haar 3000 dirham om haar zoon vrij te laten na een verkeersovertreding.

De moeder deed alsof ze mee wilde werken maar belde de kliklijn tegen corruptie. Ze vertelde wat er aan de hand was en de zaak werd onmiddellijk aan de procureur des Konings bij het hof van beroep in Khouribga voorgelegd.

De procureur besloot samen met de veiligheidsdiensten de twee corrupte gendarmes in de val te lokken. De moeder stemde daar ook mee in en besloot de serienummers van de bankbriefjes die ze hen zou overhandigen te noteren. Ze sprak vervolgens met de gendarmes af.

Assabah bericht dat ze in hun auto stapte, het geld op de achterbank neerlegde en even later de auto verliet. Enkele minuten later werden de twee corrupte agenten omsingeld door een eenheid van de koninklijke gendarmerie.

De twee houden nu vol dat de vrouw zonder hun toestemming in de auto stapte en er het geld achterliet. Ze zouden "verrast" zijn geweest door haar daad en zouden dus in de val zijn gelokt...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team