Zoeken

Marokko: vrouw licht mensen op in naam van prinses

23 augustus 2019 - 19:40 - Marokko

©

Een vrouw is door de rechtbank van eerste aanleg in Meknes tot zeven maanden gevangenisstraf en een boete van 20.000 dirham veroordeeld voor vervalsing, oplichting en identiteitsdiefstal.

De verdachte, een buitenlandse ingenieur informatica, werd in de val gelokt door de eigenaar van een café en de politie. Ze had hem gecontacteerd en een lening van 2 miljoen dirham gevraagd. Ze vertelde toen dat ze de directrice van het kabinet van een Marokkaanse prinses was en dat ze hem in ruil chèques op naam van de prinses zou overhandigen.

Op 27 juli stapte de vrouw het café binnen en stelde zich voor als een vriendin van de directrice van het kabinet van de prinses. De eigenaar begreep dat er iets mis was en verontschuldigde zich omdat hij het geld niet bij zich had. Hij stelde een nieuwe afspraak voor.

Eenmaal de verdachte vertrokken stapte de man naar de politie. Samen met de agenten bedachten ze een plan om de vrouw op heterdaad te betrappen, wat ook gebeurde. In de auto van de vrouw ontdekten de agenten twee mobiele telefoons, meerdere getekende cheques op naam van een andere vrouw, een chequeboekje van een bedrijf, een Schengen visumaanvraag, een bankkaart, een werkcontract op haar naam en vier telefoonkaarten.

Tijdens haar verhoor vertelde de vrouw dat ze de getekende cheques van haar kuisvrouw had gestolen. Assabah bericht dat ze de cheques als garantie gebruikte om leningen aan te gaan. Ze had de kuisvrouw er ook van overtuigd een bankrekening te openen en had haar in ruil een registraties bij de sociale zekerheid en een Schengen-visum voor haar dochter beloofd. Daar had ze 20.000 dirham voor gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team