Zoeken

Marokko werkt aan volkshuisvesting met huur van 1200 dirham

30 mei 2015 - 23:30 - Economie

©

De Marokkaanse overheid werkt aan een volkshuisvestingsplan voor de kwetsbare bevolking. Het project is geïnspireerd op het Franse model met huurprijzen gaande van 1200 tot maximaal 2000 dirham.

Het plan heet Ijar en doelt erop de huurmarkt te stimuleren door sociale woningen aan gematigde huurprijzen aan te bieden. Ook het huisvestingstekort zou dan worden teruggedrongen. Het tekort wordt nu geschat op 580.000 woningen, tegen 840.000 in 2012.

De bouw van deze woningen zal aan privé-bedrijven worden toevertrouwd onder toezicht van de overheid en zullen enkel voor huur bedoeld zijn. De appartement zullen tussen 50 en 80 m2 zijn en veel gelijken op de sociale woningen die in Marokko aan 250.000 dirham worden verkocht.

Het beheer van deze woningen zal worden toevertrouwd aan een dochteronderneming van vastgoedgroep Al Omrane of de Caisse de Depot et de Gestion.

Het doel van het project is een betere toegang tot huisvesting te garanderen aan de kwetsbare groepen, voor wie het onmogelijk is om een woning te kopen. Dat verklaarde minister Nabil Benabdellah van Huisvesting tijdens een bijeenkomst in Rabat over het huisvestingsbeleid in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team