Zoeken

Marokko geeft gedwongen visum aan Israëlische judoka

11 november 2017 - 12:13 - Sport

©

Or Sasson zal vanaf vandaag aan de wereldkampioenschappen judo in Marrakech deelnemen. De Israëlische judoka heeft gisteren zijn visum gekregen.

Het besluit van Marokko om aan Sasson en visum te geven volgt op een klacht van de Israëlische judobond over een "discriminerende maatregel van de Marokkaanse autoriteiten tegen de Israëlische delegatie".

Marokko werd door de voorzitter van de internationale judofederatie Marius Vizer bedreigd. De sportverantwoordelijke wilde het koninkrijk uit meerdere competities schorsen.

De organisatie van het kampioenschap werd aan Marokko toegekend na de ondertekening van een akkoord door de minister van Jeugd en Sport en de Internationale judofederatie.

Volgens de overeenkomst zal Marokko in de komende drie jaar vijf grote judo toernooien organiseren, met name de "Grand Prix Judo" in 2018, 2019 en 2020, het jeugdkampioenschap judo in 2019 en het Afrikaans kampioenschap in 2020.

Marokko had woensdag de toegang tot het land geweigerd aan de Israëlische judoka, zijn coach en de voorzitter van de Israëlische judobond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team