Zoeken

Polemiek in Marokko om deelname Israëlische judoka aan wereldkampioenschap

10 november 2017 - 14:00 - Marokko

©

De aanwezigheid van een Israëlische judoka op het wereldkampioenschap judo dat op 11 en 12 november in Marrakech plaatsvindt, zorgt voor onvrede in Marokko.

Meerdere verenigingen dicht bij de PJD partij aan de macht hebben op woensdag een verklaring gepubliceerd waarin ze de autoriteiten aansporen om "de nodige maatregelen te treffen" tegen de komst van Or Sasson.

TelQuel bericht dat de verenigingen de komst van Sassons aanzien als een "provocatie tegen de Marokkanen" en dat deze "in strijd staat met het officieel standpunt van Marokko, de nationale wetten en de internationale verbintenissen van het koninkrijk met de landen van de Arabische Liga tegen de normalisatie van de betrekkingen met de Zionistische staat".

Volgens Israëlische media zijn Or Sasson en zijn coach nog niet in Marokko aangekomen omdat het koninkrijk hen nog geen visum heeft gegeven.

Vorige week had een Marokkaanse judoka al geweigerd om de hand te schudden van haar Israëlische tegenstander tijdens de wereldkampioenschappen in Abu Dhabi.

Bladna.nl