Zoeken

Marokko maakt kandidatuur WK-2026 officieel

15 oktober 2017 - 18:00 - Sport

©

Marokko heeft zich vrijdag officieel gemeld om het wereldkampioenschap voetbal in 2026 te organiseren.

De kandidatuur van Marokko werd vrijdag door de secretaris-generaal van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, Tarek Najem, aan de secretaris-generaal van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Senegalese Fatma Samba Diouf Samoura, en aan de leden van het uitvoerend comité overhandigd.

Naast Marokko willen ook de Verenigde Staten, Mexico en Canada het wereldkampioenschap organiseren. De drie landen hebben in april een gezamenlijke kandidatuur ingediend. Marokko wilde eveneens een gezamenlijke kandidatuur met Spanje en Portugal indienen. Koning Mohammed VI had er zelfs persoonlijk met de Spaanse Koning Felipe VI over gesproken maar het project bleek uiteindelijk moeilijker dan verwacht.

Marokko stelde zich al vier keer kandidaat voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal. Het koninkrijk meldde zich in 1994, 1998, 2006 en 2010, zonder succes. Marokko heeft in de afgelopen twintig jaar massaal in de ontwikkeling van zijn sportinfrastructuur geïnvesteerd en meerdere grote stadions geopend. Meerdere andere projecten staan in de komende jaren gepland.

Het uitvoerend comité van de FIFA zal op 13 juni, net voor het begin van het WK-2018, vaststellen waar het WK-2026 zal worden gehouden.

In 2022 wordt het wereldkampioenschap in Qatar gehouden. Vanwege de hoge temperaturen in de zomer werd besloten om het kampioenschap in november of december te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team