Zoeken

Marokko: verzekeringsmaatschappijen opgelicht

9 januari 2022 - 09:40 - Marokko

©

Na een onderzoek bij verschillende Marokkaanse verzekeringsmaatschappijen worden experts ervan beschuldigd betrokken te zijn bij het vervalsen van schadeclaims voor verkeersongevallen.

De zaak kwam aan het licht na een opmerkelijke stijging van de vergoedingen voor verkeersongevallen in de afgelopen drie jaar. Dit had zijn weerslag op de rentabiliteit van verschillende verzekeringsmaatschappijen, die hun winsten met 10% zagen dalen, meldt Assabah. In totaal werd 9 miljard dirham betaald als vergoeding voor schade ten gevolge van verkeersongevallen, waarvan 90% materiële schade betrof.

Lees ook: Ondernemers uit Marokko en Golfstaten slachtoffer grootschalige oplichting

Volgens bronnen dicht bij de gedupeerde autoverzekeringen hebben deskundigen de opdracht de ernst van de schade vast te stellen en de kosten te ramen. Onderzoek toonde aan dat verschillende schadedossiers van verkeersongevallen vervalst waren. Volgens de voorlopige raming is de fraude zeer groot. Het onderzoek wordt voortgezet in samenwerking met de verzekeringsmaatschappijen, zodat alle vervalste dossiers kunnen worden geïdentificeerd.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen steeds vaker slachtoffer vastgoedzwendel

"Na het onderzoek en het verzamelen van alle informatie over deze fraude zullen de betrokken experts worden aangeklaagd en zal de zaak aan de gerechtelijke autoriteiten worden overhandigd", meldt één van de opgelichte verzekeringsmaatschappijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team