Zoeken

Marokko 3e meest vervuilend land in Noord-Afrika

10 december 2019 - 11:40 - Marokko

©

Door de vervuiling van de bouw-, industrie- en transportsector staat Marokko in de top vijf van landen die het meest broeikasgassen uitstoten.

Deze drie sectoren zijn verantwoordelijk voor de klimaatverandering maar staan echter niet op de eerste plaats wat betreft luchtvervuiling. Dit jaar wordt de wereldwijde uitstoot van fossiele koolstofdioxide (CO2) met de vinger gewezen.

In 2019 zal de wereldwijde uitstoot van CO2 door de verbranding van fossiele brandstoffen, de industrie en cementfabrieken naar verwachting 37 miljard ton bereiken, een stijging van 0,6% ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Nature Climate Change, Environmental Research Letters en Earth System Science Data.

Marokko is de 51e grootste uitstoter van koolstofdioxide (CO2) van fossiele oorsprong met 66 ton in 2018. Het koninkrijk staat ver achter Algerije (34e) en voor Tunesië (74e). In Noord-Afrika is Marokko de derde grootste vervuiler na Egypte, en Algerije. Daarna komen Libië, Tunesië en Mauritanië.

Jemen stoot het minste koolstofdioxide uit met 10 ton (103e wereldwijd), gevolgd door Syrië (28 ton, 78e wereldwijd) en Palestina (3,2 ton, 144e wereldwijd). China is zonder verrassing het meest vervuilend land in de wereld, gevolgd door de Verenigde Staten en Europa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team