Zoeken

Marokko verleent mangaan-exploitatievergunning aan Canadese bedrijf

12 maart 2023 - 22:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft Elcora Advanced Materials, een in Canada gevestigde bedrijf, een mangaan-exploitatievergunning verleend, via haar dochteronderneming Ermazon SARL.

Mangaan is een metaal dat essentieel is bij de vervaardiging van autoaccu’s voor elektrische voertuigen. Het wordt ook gebruikt bij de productie van ijzer en roestvrij staal. De Marokkaanse vergunning heeft betrekking op de "Atlas Fox Deposit" en stelt Elcora in staat mangaan te ontginnen, te winnen, te verwerken en te verkopen, in zijn 16 km² grote mijnbouwconcessie in Marokko, aldus het Canadese bedrijf in een persbericht.

Lees ook: Mangaan van goede kwaliteit ontdekt in Marokko

De Atlas Fox Afzetting werd ontgonnen tot het midden van de jaren vijftig, toen de Franse kolonisatie in Marokko eindigde. Het bedrijf wil aanvankelijk een open mijn en denkt dat de afzetting ongeveer 2500 ton per maand zal opleveren.

Lees ook: Marokko kan in no time batterij-industrie ontwikkelen

"Het gebruik van mangaan biedt niet alleen een oplossing voor de opslag van hernieuwbare energie, maar heeft ook het potentieel om nieuwe banen te creëren en de lokale economische groei te stimuleren. De winning en verwerking van mangaan vereist specialistische vaardigheden en technologie, en de ontwikkeling van batterijen op basis van mangaan heeft het potentieel om nieuwe industrieën te creëren die de groei in Elcora zullen stimuleren," aldus Troy Grant, CEO van Elcora.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team