Zoeken

Marokko: het verborgen karakter van massagesalons

8 juli 2024 - 13:00 - Marokko

©

Inwoners van Marrakech maken zich zorgen over het groeiend aantal massagesalons in de wijk Gueliz. Deze salons staan erom bekend als bordelen te fungeren.

De Marrakchi vragen zich af hoe deze massagesalons, die vaak luxe prostitutie aanbieden, aan hun vergunningen komen. Ze roepen de lokale autoriteiten op om verantwoordelijkheid te nemen en de salons strenger te controleren.

Lees ook: Massagehuizen in Marokko: broeinest van prostitutie

Een officiële bron vertelde Kech24 dat vergunningen voor massage- en spasalons via een speciaal online portaal worden aangevraagd en verleend, volgens de geldende regels. Sinds de gemeenteraad aantrad, zijn er slechts twee of drie vergunningen uitgegeven voor dit soort zaken in Gueliz.

De voorzitter van het district Maarif in Casablanca verklaarde tegenover de pers dat de bevoegde autoriteiten massagesalons voortdurend in de gaten houden. In het district Anfa zijn onlangs nog 16 salons gesloten.

Lees ook: Actie tegen dubieuze massagesalons in Marokko

Ook in Tanger worden geen vergunningen meer gegeven aan massagesalons in appartementen. De prefect heeft in een circulaire aan de districtsvoorzitters bepaald dat vergunningen alleen nog worden verleend aan salons in commerciële of professionele panden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team