Zoeken

Marokko: vastgoed bedreigd door recessie

14 april 2020 - 13:05 - Economie

©

De vastgoedsector in Marokko is hard getroffen door de wereldwijde gezondheidscrisis. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de gespecialiseerde vastgoedwebsite Mubawab.

Het onderzoek heeft betrekking tot de activiteiten in de vastgoedsector in het eerste kwartaal van 2020. Zo wordt aangetoond zowel de vraag als het bod sinds eind februari sterk is afgenomen. Deze daling heeft zowel betrekking op appartement als op villa’s, oud en nieuwbouw.

Kevin Gormand, co-oprichter en CEO van Mubawab, stelt dat de vastgoedsector in Marokko als een "micromarkt werkt en sterk afhankelijk is van de economische situatie" in het land.

Het aanbod van nieuwe appartementen is met 23% gedaald en van oude appartement met 28%. Het aanbod van villa’s daalde met 52% voor nieuw en 29% voor oud. Deze daling is volgens de website niet seizoensgebonden daar het aanbod in deze tijd van het jaar doorgaans toeneemt.

De prijs van nieuwe appartementen daalde in het eerste kwartaal van 2020 met 7%. De prijzen van nieuwe villa’s zijn in dezelfde periode daarentegen met 5% gestegen en van oude villa’s met 1%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team