Zoeken

Marokko: valse geheim agent opgepakt

9 augustus 2019 - 11:00 - Marokko

©

De politie heeft in Casablanca een verdachte gearresteerd die zich als een geheim agent voordeed om mensen op te lichten.

Volgens Le360 vertelde de man aan zijn slachtoffers dat hij als verantwoordelijke bij de geheime dienst, hun kinderen kon helpen emigreren.

Op die manier zou de verdachte een honderdtal mensen hebben opgelicht. In ruil voor zijn hulp vroeg hij tussen 50.000 en 60.000 dirham.

De verdachte was altijd goed gekleed, reed met een dure SUV die hij in werkelijkheid huurde, en lichtte zo zijn slachtoffers, voornamelijk oudere mannen die hij in moskeeën ontmoette, op. Hij toonde eerste aandacht voor hun situatie en de scholing van hun kinderen. Daarna beloofde hij hen een studiereis naar Nederland te verzorgen voor hun kinderen

De twee laatste slachtoffers van de verdachte kregen argwaan toen hij hen, na de betaling van 30.000 dirham, maar meer geld bleef vragen voor allerlei kosten met betrekking tot het vertrek van hun kinderen. beiden deden aangifte, wat tot de arrestatie van de man in een hip café van Casablanca leidde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team