Zoeken

Marokko: valse magistraat licht straatventers op

3 mei 2019 - 11:50 - Marokko

©

Een man die zich voordeed als de voorzitter van het hof van beroep in het Marokkaanse El Jadida, wordt door de politie gezocht.

De verdachte had een hele scenario bedacht om zijn slachtoffers op te lichten. Een van de slachtoffers, een saikouk verkoper, vertelde hoe hij werd bedrogen.

De dader kwam nabij zijn kar staan en deed alsof hij een belangrijk telefonisch gesprek had met een verantwoordelijke van de koninklijke gendarmerie. Hij gaf instructies voor de vrijlating van enkele verdachten en beval dat andere arrestanten een dag later voor de rechtbank in El Jadida zouden worden geleid.

De man gaf vervolgens nog enkele belangrijke telefoontjes en bestelde een kom saikouk. Hij stelde zich voor en vertelde al etend dat hij graag arme mensen hielp omdat hij zelf uit een arm gezin kwam. Hij liet het slachtoffer geloven dat hij hem aan een stuk grond kon helpen voor slechts 8300 dirham.

Een afspraak werd gemaakt om het geld de volgende dag naar een vastgoedagentschap te brengen. De verkoper bracht samen met zijn zoon het geld en vertrok dolblij... Na meerdere weken niets van de valse magistraat te hebben gehoord besloot hij echter aangifte te doen bij de politie.

Onderzoek toonde aan dat de verdachte meerdere mensen op dezelfde wijze had bedrogen. Hij wordt actief gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team