Zoeken

Marokko: zakenmannen opgelicht, daders gearresteerd

28 augustus 2019 - 21:30 - Gemeenschap

©

Vijf verdachten werden in de afgelopen dagen in Kenitra gearresteerd voor oplichting. De bende lichte tientallen zakenlieden op met valse beloften.

Assabah bericht dat het groepje steeds op dezelfde wijze te werk ging. De slachtoffers zijn ondernemers, ingenieurs en vastgoedmakelaars uit Tanger, Kenitra, Meknes, Casablanca, Ouezzane en Salé.

De verdachten overtuigden de slachtoffers ervan dat ze een grote som geld in euro op een strand in Moulay Bousselham hadden gevonden. Ze stelden vervolgens aan de slachtoffers voor om hen het bedrag te "verkopen" tegen de helft van de reeële waarde. De betaling moest wel in dirhams gebeuren.

Om de zaak geheim te houden werden afspraken gemaakt met de slachtoffers in een nabijgelegen bos. Eenmaal aangekomen werden de slachtoffers systematisch gegijzeld, mishandeld en beroofd.

Zo stal de bende 250.000 dirham van een staatsingenieur uit Casablanca met wie een afspraak was gemaakt in Sidi Yahya Gharb. Een vastgoedmakelaar uit Tanger verloor op die manier 500.000 dirham, een zakenman uit Meknes 350.000 dirham, de eigenaar van een reisagentschap in Meknes 120.000 dirham en een zakenman uit Ouezzane 100.000 dirham.

De gendarmerie ontdekte toevallig de schuilplaats van de bende tijdens een onderzoek naar een steengooi-incident in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team