Zoeken

Marokko: valse Escobar krijgt echte celstraf

21 juni 2019 - 17:10 - Marokko

©

De parkeerwachterddie zich enkele weken geleden als de Escobar van de drugs in Marokko had voorgedaan voor een Spaanse televisieprogramma, is tot een gevangenisstraf veroordeeld.

Noonpresse bericht dat de man woensdag door de rechtbank van eerste aanleg in Tanger tot vier maanden gevangenisstraf werd veroordeeld.

Begin mei bezocht een team van de Spaanse zender TV Cuatro Marokko om een reportage te maken over de drugshandel. De verslaggevers hadden toen aan een man uit Sebta doen geloven dat ze lid waren van een vereniging tegen drugsverslaving en daarover een filmpje wilden maken. De man bracht hen toen naar zijn vriend in Tanger, de parkeerwachter...

Het team van Cuatro vertelde aan de parkeerwachter dat ze een film wilden maken over een drugsbaron. Ze boden hem 2000 dirham aan om deze rol te spelen, wat hij accepteerde.

De parkeerwachter vertelde dat hij dé Escobar van Marokko was, dat niemand iets tegen hem kon doen en dat hij tot 180.000 euro per maand verdiende. Hij verklaarde ook dat het hem niet uitmaakte dat de drug bij scholen werd verkocht of mensen gek maakte.

Kort na de uitzending had de Marokkaanse politie een onderzoek gestart, de parkeerwachter geïdentificeerd en een verklaring gepubliceerd met de resultaten van het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team