Zoeken

Marokko test tsunami-waarschuwingssysteem

28 oktober 2017 - 11:00 - Marokko

©

Landen van de Noord-Atlantische Oceaan en de Middellandse Zeegebied, waaronder Marokko, gaan in de komende dagen hun waarschuwingssysteem voor tsunami’s testen.

Marokko zal samen met dertien landen van de Noord-Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de aangrenzende zeeën van 31 oktober tot 3 november zijn tsunami-waarschuwingssysteem testen.

Het doel van de oefening genaamd "NEAMWave 17" is het reactievermogen van deze landen te testen wanneer een tsunami-waarschuwing binnenkomt.

De oefening wordt gecoördineerd door de Intergouvernementele Oceanografische Commissie van Unesco. De rampenplannen op lokaal niveau zullen worden beoordelen met als doel het reactievermogen en de coördinatie in de hele regio te verbeteren.

Het is de derde keer dat een oefening van dit type in de regio wordt georganiseerd. Om operationeel te blijven moten de Nationale Centra voor tsunami-waarschuwingen en de veiligheidsdiensten hun noodprocedures regelmatig testen, met inbegrip van communicatiekanalen en het vermogen van de reddingsteams, hulpdiensten en autoriteiten om hun missie in geval van een tsunami juist en snel uit te voeren.

Tijdens de "NEAMWave 17" oefening zullen als gevolg de sterke en zwakke punten van de reactiemechanismen van alle deelnemende landen wanneer een tsunami dreigt worden beoordeeld.

Deze oefening wordt in samenwerking met het Coördinatiecentrum voor respons in noodsituaties van de Europese Commissie uitgevoerd. Naast Marokko nemen ook Duitsland, Cyprus, Denemarken, Egypte, Spanje, Frankrijk, Rusland, Griekenland, Italië, Ierland, Libanon, Portugal en Turkije deel aan de oefening.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team