Zoeken

Marokko: ton cocaïne onderschept, zeven arrestaties

9 december 2018 - 15:15 - Marokko

©

De BCIJ politiedienst heeft eind deze week een internationaal cocaïnesmokkelnetwerk opgerold en zeven mensen gearresteerd.

Tijdens de antidrugsactie werd een vrachtwagen met een Marokkaans kenteken en aan boord 30 zakken cocaïne met een totaal gewicht van 1 ton en 4 kilogram in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op twee boten, een GPS-systeem, een bootmotor, twee SUV’s en een aanhangwagen.

Volgens een verklaring van de BCIJ werden de leider van de bende en zes van zijn medeplichtigen aangehouden. Allen stonden reeds bekend bij de politie en justitie voor drugssmokkel.

De cocaïne werd aan boord van een commercieel schip vanuit Latijns-Amerika naar Marokko vervoerd. De drug werd vervolgens in Marokkaanse wateren op een vissersboot geladen, met kleine bootjes op een strand in El Jadida uitgeladen en in een vrachtwagen bestemd voor het vervoer van groenten geladen.

Politie doet verdere onderzoek naar de mogelijke banden van het netwerk met andere organisaties in Marokko en in het buitenland, met name in Zuid-Amerika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team