Zoeken

Marokko test met succes nieuwe Canadair vliegtuigen

18 juni 2022 - 10:20 - Marokko

©

Marokko beschikt over verschillende Canadair vliegtuigen om branden te bestrijden. Drie toestellen die onlangs door het koninkrijk zijn aangekocht, hebben hun testvluchten in Canada beëindigd. Dit is een verplichte passage om nog de nodige aanpassingen te kunnen doen.

De Canadair is een vliegtuig dat speciaal is gebouwd om bosbranden te bestrijden. In het kader van het actieprogramma van het Nationaal Agentschap voor Water en Bossen (ANEF), heeft Marokko drie nieuwe toestellen aangekocht. Het koninkrijk beschikt reeds over vijf operationele Canadair-vliegtuigen (C-415).

Lees ook: Marokko koopt nieuwe Canadair-blusvliegtuigen

Het eerste van de drie nieuwe CL-215 blusvliegtuigen die door Rabat zijn besteld, zal deze zomer zal worden geleverd na de succesvolle testvluchten in Canada. "Het gaat om gebruikte Canadair vliegtuigen die gemoderniseerd zijn om ze te laten overeenstemmen met de vijf Canadair CL-415’s die reeds deel uitmaken van de Marokkaanse vloot," vertelt een goedingelichte bron aan Médias24.

Lees ook: Marokko wacht op levering van nieuwe watervliegtuigen

De CL-415 wordt volgens dezelfde bron "niet meer door de fabrikant Bombardier op de markt gebracht en de CL-515 is niet verkrijgbaar. Marokko heeft daarom gekozen voor tweedehands CL-215, zoals Griekenland en Spanje reeds deden". De proefvluchten waren dus bedoeld om eventuele tekortkomingen te verhelpen, te meer daar de aangekochte toestellen dateren van 1987.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team