Zoeken

Marokko: terroristen Imlil vragen om vergiffenis

15 mei 2019 - 20:10 - Gemeenschap

©

De moordenaars van twee Scandinavische toeristen op 17 december vorig jaar in Imlil bij Marrakech, hebben tijdens de eerste zitting van hun rechtszaak over de de avond van de moord gesproken.

Abdessamad Joud (26), wordt als de leider van de terreurcel beschouwd. Hij komt uit de gemeente Tamansourt in Marrakech en had al drie jaar in de gevangenis doorgebracht na een poging om zich bij Daesh in Syrië aan te sluiten. Hij probeerde ook naar Libië te vertrekken. Toen dat niet lukte besloot hij zelf bommen te leren maken en aanvallen te plegen tegen de veiligheidsdiensten om wapens te stelen.

Het groepje was op de avond van 17 december op weg naar het mausoleum van Chamharouch in de regio van Imlil toen ze de twee jonge slachtoffers tegenkwamen. Ze zetten hun tenten op enkele meters van die van de toeristen op. Rond middernacht besloten ze de jonge vrouwen aan te vallen. Beide slachtoffers werden doodgestoken en onthoofd. Een van de daders filmde de moorden.

De daders vertrokken vervolgens te voet naar Marrakech, op een twintigtal kilometer van Imlil. Daar deelden ze de beelden van de moorden en een andere video waarin ze trouw zwoeren aan Daesh en dreigden met nieuwe aanslagen in Marokko, op sociale media.

Enkele uren later werden de verdachten door de politie in een bus gearresteerd waarmee ze naar Agadir wilden vertrekken.

Voor de rechter verklaarde de leider van de bende dat hij spijt had van zijn daden en vroeg om vergiffenis aan Allah.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team