Zoeken

Marokko: supermarkten mogen geen mondkapjes meer verkopen

15 april 2020 - 16:00 - Economie

©

Supermarkten in Marokko mogen geen mondmaskers meer verkopen van de autoriteiten. Het besluit werd eerder deze week door het ministerie van Industrie en Handel genomen.

Sinds 6 april is het in Marokko verplicht om buitenshuis een mondkapje te dragen. In een eerste tijd waren alle supermarkten en buurtwinkels in mondmaskers voorzien om hun verkoop onder de bevolking te vergemakkelijken.

Het besluit om geen mondkapjes meer in supermarkten te laten verkopen werd genomen uit sanitair oogpunt. "Het is noodzakelijk om de kleine handels prioriteit te geven om te voorkomen dat de consument zich verplaatst en zo het risico op besmetting vergroot.", stelt het ministerie in een verklaring.

Alle supermarkten ontvingen op 10 april een bericht van de afdeling waarin hen het nieuw besluit werd meegedeeld. Chrystele Roqueray, adjunct-directeur-generaal van Carrefour Label’vie, vertelde aan TelQuel dat supermarkten hebben besloten enkel de verkoop verder te zetten van individuele antidruppelmaskers die vijf keer gewassen kunnen worden en 13,95 dirham kosten.

Volgens gegevens van het ministerie van Handel en Industrie, werden tussen 7 en 12 april dit jaar 13 miljoen maskers afgeleverd bij supermarkten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team