Zoeken

Marokko: student wil aangifte doen tegen transgender Sofia Taloni en wordt zelf aangeklaagd

10 mei 2020 - 10:40 - Marokko

©

Abdellatif, student dramatische kunsten, werd gearresteerd voor het schenden van de noodtoestand en het beledigen van een politieagent. De jongeman was zelf naar de politie gestapt om aangifte te doen van laster tegen de bekende Marokkaanse transgender Sofia Taloni.

De jongeman nam begin april deel aan een live uitzending met influencer Sofia Taloni op sociale media. Maar de uitwisseling liep uit op een "gedwongen coming-out campagne".

"Ik nam niet aan de live deel om over de LHBT-gemeenschap te spreken. Ik deed het omdat Sofia Taloni mijn geboortestad Sidi Kacem begon te beledigen en ik wilde reageren. Tijdens de live probeerde ze me in diskrediet te brengen, omdat ik krullend haar heb… Ik wilde er geen aandacht aan besteden.", vertelt Abdelatif aan TelQuel.

Een fragment van de live uitzending werd vervolgens op YouTube en Facebook gedeeld. "Sommigen reageerde positief op het feit dat ik Sidi Kacem had verdedigd, maar op een Facebook pagina werd ik beledigd en uitgescholden. Ik vroeg beleefd aan de administrators om het bericht te verwijderen maar werd als antwoord opnieuw beledigd en uitgescholden.", vervolgt de student.

Op dinsdag 8 april stapte Abdellatif naar de politie in Sidi Kacem. "Zodra ik het politiekantoor binnenliep, werd ik door een vrouw naar een agent doorverwezen. Hij keek me vies aan omdat mijn haar in de war is en ik een piercing en een khelkhal (armband) droeg. Hij zei ’We werken niet!’. Ik bleef aandringen en vertelde hem dat ik in gevaar was en dat enkel de politie me gerechtigheid kon geven. Hij onderbrak met toen om me te vragen of ik toestemming had om buiten te zijn.", aldus Abdellatif.

"Ik had uiteraard een toestemming, maar die had ik niet ingevuld. De agent zei toen dat het niet mijn document was en begon op zijn computer te typen. Ik dacht dat hij mijn klacht noteerde, niet dus!" De student werd in bewaring gesteld voor het schenden van de noodtoestand en het beledigingen van een agent in dienst. Hij werd in de 48 uur die hij in bewaring doorbracht, twee keer naar het ziekenhuis afgevoerd. Abdellatif werd uiteindelijk aangeklaagd en moet op maandag 11 mei voor de rechter verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team